sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Viikon ruokalistan tekeminen

Kuusihenkiseen perheeseeni kuuluu vanhempien lisäksi neljä lasta iältään 18, 17, 14 ja 6. Ajoittain perhe kasvaa tätäkin suuremmaksi tai on vastaavasti kolmihenkinen. Kaikki eivät tietenkään karppaa saati laihduta (turha siis rimputella lastensuojeluun!). Ruokien suunnittelu ja ostaminen vaativat hitusen vaivaa mutta laiska konstit keksii.

Suunnittelen ja ostan viikon ruoat kerralla koska muuhun ei ole aikaa. Pientä täydennystä täytyy toki viikolla hakea. Ostosten teko hoituu puolessa tunnissa, ainakin jos kaikki löytyy yhdestä ja samasta kauppaliikkeestä. Meillä on netissä lista, joka on luettavissa älypuhelimella. Ostokset ovat kahdella palstalla, joista minä otan toisen ja mieheni toisen. Ei meinaan kauaa nokka tuhise ruokaostoksissa tällä tyylillä. Alla olevasta linkistä näet viikon ruoka-/ostoslistan. Samassa dokkarissa on myös viikon ruokaohjeet. Se kokkaa, joka ehtii ja ohjeet on helposti saatavilla.

Viikko 2

Tämän viikon ruokaostokset maksoivat noin 150 euroa. Kunnon kalaa en saanut, joten kuninkaallisesta kalaruoasta tulee rahvaan kalaruokaa.

3 kommenttia:

 1. Loistavaa käyttöä älypuhelimelle, tuota kutsun älykkääksi ! :)

  VastaaPoista
 2. No ei kyllä muuten ole kalliit ostokset viikoksi noin isolle porukalle. Kuka sanoi että " karppaaminen on kallista !? "

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tavisviikkona 200 euroa meidän kuuden hengen perheelle riittää ihan hyvin. Jalostamaton ruoka on aika edullista. Luomunaudanlihaa ostamme yleensä isoissa erissä silloin tällöin. Nyt tosin ammottaa pakastin tyhjyyttään siltä osin.

   Poista