perjantai 6. tammikuuta 2012

Lihamureke (kuudelle)

1,2kg jauhelihaa
1 pieneksi pilkottu sipuli
2 kananmunaa kevyesti vatkattuna
4rkl vähärasvaista tuorejuustoa tai jogurttia
2 keitettyä kananmunaa viipaloituna
suolaa ja pippuria

Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen. Sekoita huolella jauheliha, sipuli, vatkatut kananmunat, tuorejuusto/jogurtti, suola ja pippuri. Sivele vuoan seinämiin kevyesti öljyä ja tarvittaessa mantelijauhoa (ainakin silikonivuoka toimii hyvin ilmankin). Laita puolet seoksesta vuoan pohjalle, levitä kananmunan viipaleet massan päälle, loput seoksesta kananmunien päälle. Paista tunti. Anna murekkeen levätä kymmenisen minuuttia ennen viipalointia. Tarjoile vaikkapa yrttikastikkeen kanssa.

Yrttikastike
1 (mahdollisimman lisäaineeton) liha- tai kasviskuutio
1tl maissijauhoja
1dl vettä
200g vähärasvaista tuorejuustoa
yrttejä (vesikrassia, persiljaa, rakuunaa, ruohosipulia, minttua tai pieni salottisipuli)
suolaa ja mustapippuria

Sulata liemikuutio puoleen lasilliseen lämmintä vettä, lisää maissijauho koko ajan sekoittaen. Laita kattilaan miedolle lämmölle ja kuumenna kunnes seos sakenee. Lisää tuorejuusto. Ota kattila liedeltä ja lisää vielä yrtit, suola ja pippuri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti