lauantai 7. tammikuuta 2012

Kuninkaallinen kalaruoka (neljälle)

4*150g ruodotonta ahventa
1prk (n. 200g) simpukoita
1 sipuli
1½dl valkoviiniä
sitruunamehua
suolaa ja mustapippuria
sitruunan paloja tarjoiluun

Kaada simpukoista säilytysliemi pois. Laita simpukat pannuun ja hauduttele valkoviinissä muutama minuutti. Lisää sitruunamehua. Ota pannu liedeltä ja kaada liemi talteen. Aseta ahvenfileet uunivuokaan, päälle sipulirenkaita, simpukoiden keitinliemi ja mustapippuria. Paista kalaa 200 asten lämpötilassa puolisen tuntia. Lisää viimeiseksi viideksi minuutiksi kalan päälle simpukat, suolaa ja tarvittaessa pari rkl vettä. Tarjoa sitruunaviipaleiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti