keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Dukanin dieetti

Seisoin wapputorilla 2010 suttuinen lakki päässä ja takkia kiristi. Ketutti niin ettei jestamandeera sitten mitään määrää. Peilistä katsoi hoikka tyyppi mutta kuka otti valokuvat siitä plösöstä meikäläisen kiristävän takin sisällä, häh?
Netissä pörrätessä osui silmiini iltapäivälehden laihdutusjuttu jostain Dukanista. Lyhyen surffauksen jälkeen löysin itseni veteraaniurheilijan blogista, jossa Christer Sundqvist (http://sundqvist.blogspot.com/) kuulutteli kokeilijoita testaamaan Dukanin dieettiä. Ei se ota jos ei annakkaan, päättelin. Siitä se laihdutus sitten lähti.
Dukanin dieetti on proteiinipitoinen ja vähärasvainen. Painonpudotus tapahtuu neljässä vaiheessa. Dukanin dieetti pähkinänkuoressa:
  1. Hyökkäysvaihe: pelkkää proteiinia. Kesto keskimäärin viisi vuorokautta.
  2. Painonpudotusvaihe: proteiini ja kasviksia tietyllä rytmillä. Kesto keskimäärin kuusi päivää per kilo. (Minulla tahti oli käytännössä hitaampi, noin puoli kiloa viikossa)
  3. Vakauttamisvaihe: Kesto viisi päivää per pudotettu pauna.
  4. Tasapainovaihe: yksi proteiinipäivä viikossa elämän loppuun asti. Ei enää hissejä ja liukuportaita. Kolme ruokalusikallista kauraleseitä päivässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti